لامپ دستساز چیست ؟ + آموزش ساخت رایگان
مقدمه:
این روزه حتما در مورد لامپ های دستساز شنیده اید یا حتما دیده اید که الان به دنبال آن در اینترنت هستین!! در این مقاله به صورت کامل به آن میپردازیم.
لامپ دست ساز یا فروشگاهی چیه؟
1- هدف اصلی از تولید لامپ های دستساز :
اول از همه باید گفت که از همان اول زندگی ما انسان ها به دنبال رفع نیازیم و همه سعی و تلاشمون برای این هست برای رفاه خودمون وسیله هایی رو درست میکنیم پس تا اینجا دلیل و هدف مشخص هست رفع نیاز و بهره بیشتر!
رفع تاریکی درشب یکی از مهمرین نیاز های امروزی هست که از همان ابتدا از اتیش شروع شد و تا الان به لامپ های ال ای دی و اس ام دی و… رسیده اما با این حال اینا کافی نیست!!
خوب خیلی ها برای کسب و کارشون ضروری هست که نور زیادی داشته باشن خیلی ها هم از روی تقلید! اما در هر صورت نیاز ما برای نور چیزی ناگریز هست که باید آن را رفع کنیم . امروزه با فناوری لامپ های ال ای دی روشنایی راحت تر تأمین میشود اما چه بهتر که این روشنایی را با کمی خلاقیت بهتر و بهینه کنیم…
شاید تو خونه ها و خیلی از مغازه ها لامپی خاص رو دیده باشید که با اشکال مختلف هم نور خوبی داره هم زیبایی !!
بله این لامپ های جدید ماست ! لامپ های دستساز که با کمی اسانس خلاقیت شکل هایی زیبا و پر نوری را خلق کرده.
همینطور در مورد لامپ های ال ای دی و تاریخچه آنها مطالعه کنید.
2- لامپ دست ساز یا فروشگاهی چیه؟
لامپ هایی که با هدفی معین که اصلی ترین آن رفع نیاز روشنایی با کاهش هزینه مصرف ساخته شده تا بهترین کیفیت رو به شما عرضه کنند .
درواقع لامپ دستساز به لامپ هایی که از به کار گیری خلاقانه چند چندین ریسه نوری در کنار هم و یک بدنه اصلی که ال ای دی ها روی آن قرار میگیرند ، گفته میشود.
این لامپ ها از ویژگی های فوق العاده ای برخورد دارن که در ادامه با آن ها اشنا خواهیم شد.
چندین نمونه لامپ های دست ساز که میتونید برای مشاهده کامل محصولات فروشگاه را برسی کنید
لامپ های دستساز این قابلیت رو دارند که برای هر استفاده ای ویژگی های خاصی داشته باشند و مطابق آن ویژگی ها بهترعمل کنند مثلا برای جا هایی که میخواین کف محل نور خوبی داشته باشه و به طور کلی کف محل رو بیشتر پوشش بده میونین از مکعب های استفاده کنید که از سایز 2 پیکسل به بالا دارند .
3- ویژگی های لامپ های دستساز :
نور بسیار بیشتر نسبت به لامپ های ال ای دی: لامپ های دستساز به دلیل نداشتن لایه دیفیوزر نور بیشتری را در اختیار مصرف کننده قرار می دهند.
طراحی متنوع: تنوع در این لامپ ها بسیار بالا هست و هرشکل و طرحی بخواهید وجود داره.
رنگ بندی بیشتر: این لامپ ها با ترکیب ریسه های مهتابی و آفتابی میخوان طیف های وسیعی از نور را به دست آورد و هر نیازی را برطرف کرد.
شکل دلخواه شما : به دلیل دست ساز بودن و به لطف تیم طراحی خوب در دل نور شما این امکان را خواهید داشت که هر شکلی را تبدیل به لامپ کنید حتی لوگو اصلی تون!
مصرف کمتر: مصرف این لامپ ها با توجه به نورشون بسیار مقرون به صرفه هست.
بهره نوری بیشتر: عدم وجود دیفیوزر به کاربر این اجازه را خواهد داد که از تمامی حجم نور تولید شده استفاده نماید که این معایبی هم دارد که به آن میپردازیم.
پخش نور بهتر : در لامپ های دستساز دلنور هر لامپ با توجه به کاربردش در مکان های مختلف به نحوی طراحی شده تا بیشتری نور و کمترین سایه و نقطه تاریک را به شما ارائه دهد.
طراحی متناسب مکان شما : شاسی لامپ های دست ساز بسیار متنوع بوده و برای هم مکانی میتوان از آن ها با توجه به نیاز خودتون استفاده کرد مثلا در یک مکان شما میخواهید کف روشن بشود یا فقط دیوار ها روشن شود یا همه طرف روشن شود .
قیمت به صرفه ! : لامپ های دستساز به لطف قابلیت تولید در همه جا حتی در خانه ها میتوانند بسیار مقرون به صرفه تر از لامپ های ال ای دی باشند.
4- نحوه کار لامپ های دستساز :
لامپ های دست ساز با استفاده از چندین ریسه نوری 12 ولت سری شده و یک مدار یکسو کننده کار میکنند.
ابتدا هر قطعه را معرفی کنیم سپس نحوه کارکرد این لوستر ها را کامل برسی میکنیم
4.1- ریسه های نوری 12 ولتی
ریسه های مورد استفاده در لامپ های دستساز به ریسه خطی یا نواری شناخته میشوند که این ریسه ها یک متری بوده و در انواع مختلف و چیپ های مختلف از جمله 4014 ، 2835 و… موجود هست که پرطرفدار ترین ریسه ، ریسه هایی که چیپ نوری 4014 دارند هستند.
بهترین برند ریسه خطی : اینکه گفت کدام برند بهتر است کاملا اشتباه هست زیرا این ریسه ها متاسفانه در تنوع و مشخصات فراوان در کشور وجود دارند که نوشته های روی این ریسه های نورای میتوانند سفارشی سازی شوند .اما با این حال ریسه های برند مگا mega مشهور ترین و پرطرفدار ترین هستند.
اما ملاک انتخاب ریسه برای لامپ دستساز چیست ؟
ملاک ما برای انتخاب ریسه جریان و کیفیت چیپ ال ای دی به کار رفته و همچنین ضخامت بدنه آلمینیومی هست که برای مطالعه بیشتر میتوانید از مقاله زیر کمک بگیرید.
4.2- درایور لامپ دستساز :
درایور لامپ های دستساز از سه بخش اصلی تشکیل شده:
4.2.1- بخش یکسوساز
این بخش وظیفه تبدیل جریان برق شبکه به جریان مستقیم را دارد. که میتواند از یک پل دیود شانه ای آماده ساخته شود یا چهار عدد دیود تکی کنار هم قرار بگیرند و عملیات یکسوسازی را انجام دهند.
پل دیود 410 یعنی 4 آمپر 1000 ولت بیشترین استفاده را در بین رنج های مختلف دارد .
میتوانید برای خرید پل دیود و تمامی لوازم به فروشگاه مراجعه کنید.
4.2.2- بخش خازن صافی
مهم ترین بخش لامپ دستساز این قسمت هست !! بخش خازن
همانطور که میدانیم خروجی پل دیود دارای ریپل میباشد و اگر ما خروجی پل دیود را مستقیم به ریسه های نوری بدهیم شاهد پر پر زدن آن خواهیم بود در نتیجه ما به یک خازن نیاز داریم که جریان را تا حد قابل قبولی برای ما صاف و بدون ریپل کند .
تا اینجا متوجه کاربرد خازن شدیم اما چرا خازن باعث افزایش ولتاژ در خروجی می شود ؟
خازن درواقع سطح ولتاژ را افزایش نمی دهد ، در واقع برق شهری ما که ما 230ولت هست،در واقع این مقدار موثر
ولتاژ (یا همون RMS) هست و در واقع ولتاژ پیک برق شهری 310 ولت هست( هم طبق فرمول 220*2√ و هم طبق اندازه گیری) .
خب حالا اگه مثلا خازن رو حذف کنیم و فقط پل دیود باقی بمونه،باز هم ولتاژ پیک به همون 310 میرسه ولی چون خازن نداریم،ولتاژ به صورت سینوسی تک سویه در میاد. یعنی به زبان ساده خازن ولتاژ را افزایش نمیدهد و فقط ولتاژ رو به صورت ممتد نزدیک به ولتاژ پیک نگه می داره.
یعنی اگه ما ظرفیت خازن رو کم کنیم،فقط ریپل بالا میره و بهره ما از خروجی DC کاهش پیدا میکنه.
4.2.3- بخش مقاومت بار
مقاومت نقش مهمی را در لامپ های دستساز برعهده دارد ، مقاومت برای تخلیه خازن به هنگام قطع برق و همچنین کنترل ریپل مورد استفاده قرار میگیرد .
مقاومت مناسب لامپ های دستساز 150 کیلو اهم نیم وات هست.
4.3- نحوه اتصال مدار لامپ دستساز
نحوه اتصال قطعات درایور لامپ های دستساز بسیار ساده هست و به نحوه مقابل میباشد . میتوانید از پل دیود شانه ای و هم دیو تکی استفاده کنید .
حال نحوه کار لامپ های دستساز :
همانطور که در بخش خازن گفته شد ما اگر درایور را به برق شهری متصل کنیم ولتاژی حدود 320 ولت حدودا در حالت بی باری خواهیم داشت که ولتاژ بالایی هست .
ریسه های نوریی که ما استفاده میکنیم 12 ولت هستند در نتیجه ما اگر 27 تا ریسه 12 ولت را سری کنیم ولتاژ مورد نیاز تغذیه آن 324 ولت خواهد بود ( 12*27=324). جپس ما 27 تا ریسه را حدقل سری میکنیم تا به ولتاژِی نزدیک به ولتاژ خروجی مدار برسیم. در نظر داشته باشین که وقتی 27 تا ال ای دی به مدار متصل بشوند 320 ولت خروجی بر 27 تا تقسیم شده و بر روی هر کدام ولتاژ نزدیک 12 ولت خواهد بود .
البته خازن هنگامی که ال ای دی ها متصل میشوند، نمی تواند ولتاژ را در 320 ولت نگه دارد و ولتاژ به 270 ولت حدودا کاهش پیدا میکند . در نتیجه بر روی هر ریسه 10 ولت داریم این ولتاژ بسیار مناسبی هست که ریسه بدون تلفات گرمایی بالا و در بهترین حالت کار میکند و لامپ روشن خواهد شد .
5- آموزش ساخت صفر تا صد لامپ های دستساز
ما در مجموعه دل نور آموزش صفر تا صد تولید تا فروش لامپ های دستساز را به صورت جامع و کامل به صورت رایگان برای شما عزیزان قرار دادیم تا شما هم بتوانید همانند هزاران همکاری که به خانواده بزرگ دل نور پیوسته اند و تولیدی لامپ خودشون رو راه اندازی کردند بپیوندید و هر جا نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتین با ما در ارتباط باشید.
برای دریافت آموزشات به مقاله زیر مراجعه کنید.